Afram Yakoub om arbetet inom assyriska rörelsen

av | 2018/02/02 | Politik

Assyriska riksförbundets förre ordförande Afram Yakoub delar här sina erfarenheter av assyriska rörelsen och de utmaningar som han har mött på vägen sedan han blev ordförande 2011. Gamla strukturer med dubbla måttstockar är ett stort hinder som skapar oreda i organisationen när vissa aktörer försöker mörklägga konflikter och problem. I svenska organisationer skulle dessa personer, varav en del sitter i politiska församlingar som kommunfullmäktige eller riksdagen, aldrig göra samma sak. När det egna regelverket kolliderar med landets lagar och regler är det viktigt att säga ifrån, säger Yakoub. Annars kommer organisationslivet inte att utvecklas sunt. Annars kommer korruption och nepotism att fräta sönder organisationen.

Pin It on Pinterest

Share This