Assyrisk Förening som huserar Assyria TV vandaliserat i Tyskland

2015/07/25 | BREAKING NEWS

I natt vandaliserades Assyriska Föreningen i staden Gütersloh, Tyskland. Någon eller några okända gärningsmän krossade dörren till föreningen och klottrade väggen med texten ”era horungar, ESU”. Föreningen huserar Assyria TVs lokalredaktion i samma stad som tog emot dödshot från personer som har kopplingar till Dawronoye-gruppen. Dödshoten kom efter att Assyria TV avslöjat mordet på Assyriska militärledaren David Jendo som hade begåtts av kurdiska milisen YPG. Den kurdiska YPG/PYD är moderorganisation till Dawronoye-gruppen som har flera pappersorganisationer. En av dessa är ESU, European Syriac Union vars namn har klottrats på föreningens vägg. Händelsen är polisanmält och tyska säkerhetspolisen har kopplats till fallet i och med tidigare dödshot som riktades mot Assyria TV.

Pin It on Pinterest

Share This