Numan Ogur om relationen mellan assyrier och kurdiska organisationer

av | 2017/06/11 | Debatt, Politik

Numan Ogur, som till vardags arbetar för Kurdiska Nationella Kongressen i Belgien och som har varit aktiv medlem i PKK i 30 år intervjuas. Programmet handlar om Barzanis referendum om självständig kurdisk land. Andra frågor som tas upp är hur det kommer sig att PKK samarbetar med Dawronoyegruppen trotts att denna grupp förrådde PKK och angav vissa assyrier som PKK-terrorister. Numan Ogur medger att denna grupp är en marginellgrupp och saknar legitimitet bland assyrierna och att dessa inte representerar assyrier. I den 39 minuten ställer reportern en fråga om hur PYD förgäves försöker hitta assyrier för att samarbeta med och hänvisar till en rapport som är skriven av Erkan Metin, Simon Poli och Sawa Ide, dock framgår det inte tydligt att uppgifterna är tagna ur ett annat tv-program med Simon Poli som är en av författarna till den omnämnda rapporten.

Pin It on Pinterest

Share This