“Skillnad på Daniel och en jihadist från Sverige”

2015/01/13 | Politik

Måndagen den 12 januari sände vi ett program om invandrarungdomar som åker ner till Irak och Syrien för att strida mot IS. En av dem är unge Daniel som deltog per telefon och berättade varför han är i Nineve och försvarar assyriska samhällen mot IS. I Södertälje har frågan nyligen debatterats i lokalpressen, sedan Sveriges radio uppmärksammade Daniels resa. I studion medverkar därför Kommunalrådet Staffan Norberg (v) och politiske redaktören för Länstidningen Tomas Karlsson som båda är emot att ungdomar från Sverige deltar i krigshandlingar. De menar att svenskt militärt deltagande ska ske av tränade soldater och endast under FNs mandat. Men debattören Özcan Kaldoyo från ACSA håller inte med och menar att IS måste bekämpas av alla krafter, eftersom FN och stormakterna inte verkar intresserade av militärt ingripande.

 

OBS! pga. nätverksfel i vår IP-telefoni kunde vi inte släppa in samtal till programmet. Vi ber om ursäkt för det inträffade.

Pin It on Pinterest

Share This